پیام کمیتەی هماهنگی شورای موقت سوسیالیست های چپ ایران به مناسبت هفتادمین سال روز حزب دموکرات کردستان ایران
دوستان گرامی!
درودهای گرم و صمیمانه خود را به مناسبت هفتادمین سال روز حزب دموکرات کردستان ایران ابراز می داریم.
حزب دموکرات کردستان در درازای تاریخ معاصر ایران پس از جنگ جهانی دوم تا به امروز همواره نقشی برجسته و پیش رو در مبارزه علیه استبداد حاکم برای استقرار آزادی، دموکراسی و برابری ملیت های ساکن ایران ایفا کرده است.
مردم کردستان از دیرباز تحت ظلم و ستم چندگانه ی دولت مرکزی در ایران قرار داشته اند. نابرابری ها و تبعیض های ملی و فرهنگی و دیگر فشارهای سیاسی و اقتصادیِ ناشی از سیاست های استبدادی و ضد ملیتیِ رژیم های حاکم در ایران همواره با مقاومت ها و جنبش های اجتماعی و مدنی مردم کردستان رو به رو شده اند. مردم این سرزمین برای کسب آزادی و حقوق دموکراتیک ملی خود در همه ی زمینه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زبانی و هم چنین برای به دست گرفتن اداره ی امور محلی و منطقه ای خود مقاومت ها و مبارزه ها کرده اند، جنبش هایی بزرگ و تاریخی برانگیخته اند و در این راه سرکوب ها شده اند، قربانی ها داده اند، ترورها شده اند، زندان ها کشیده اند، آسیب ها دیده اند. حزب دموکرات کردستان در تمام طول این دورانِ پر فراز و نشیب، چه در رژیم استبدادی سلطنتی و چه در رژیم استبدادی جمهوری اسلامی و از همان ابتدای تأسیس آن، ترجمان بارز و والای تلاش های آزادی خواهانه و برابری طلبانه مردم و زحمتکشان کردستان ایران بوده است.
به باور ما یکی از موانع اصلیِ دموکراسی و برابریِ حقوقی ملیت های مختلف ایران در طول تاریخ معاصر این کشور، وجود دولت های متمرکزِ مستبد بوده است. دموکراسی در ایران با شکل قدرت دولتی و ساختار سیاسی- اجتماعی پیوندی تفکیک ناپذیر دارد. وجود دولت مقتدر مرکزی و تمرکز قدرت و امکانات اقتصادی در دست آن، یکی از زمینه ها و عامل های اساسی شکل گیری استبداد و دیوان سالاری از یک سو و رشدِ ناهماهنگ اقتصادی مناطق مختلف کشور از سوی دیگر است. از این رو، تغییر بنیادی ساختار و شکل متمرکز دولت به شکلی غیرمتمرکز و فدرال بر اساس خودمختاری، خودگردانی و مشارکت هر چه بیشتر مردمان در مناطق مختلف در اداره ی امور خود – آن چه را که ما دموکراسی مشارکتی و مستقیم می نامیم – یکی از شرط های اساسی برای استقرار، استمرار و گسترش دموکراسی، تحکیم و تعمیق همبستگی و هم زیستی داوطلبانه ملیت های مختلف ایران است.
دوستان گرامی!
چندی پیش از سوی حزب کومه له کردستان ایران و سازمان کومه له زحمتکشان کردستان ایران اطلاع یافتیم که رژیم جمهوری اسلامی ایران در ۱۶ مرداد ماه دست به توطئه و اقدامی تروریستی در اقلیم کردستان علیه این دو سازمان زده است. دستگاه های امنیتی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران همانند ترور رهبران حزب دموکرات کردستان ایران، عبدالرحمن قاسملو و صادق شرفکندی و همراهان آن ها، اقدامات تروريستی اخير را به اختلاف میان سازمان های کردی نسبت داده اند. این تبلیغات گوبلزی در حالی انجام می پذیرند که در تمام عملیات تروریستی رژیم در گذشته، چه در داخل و چه در خارج از کشور، تصمیم به ترور همواره در سطح مقامات بالای جمهوری اسلامی گرفته می شود و در هماهنگی با دستگاه های اطلاعاتی رژیم به اجراء در می آید.
حکومت اسلامی در ایران امروز، پس از شکست مفتضحانه سیاست و استراتژی ماجراجویانه اتمی اش با نوشیدن جام زهر در مذاکرات هسته ای و در بستر بحران عظیمی که سیاست های ارتجاعی و اسلامی اش در همه ی زمینه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ملیتی به بار آورده اند، همواره و بیش از گذشته در پی کسب مشروعیت مردمی است. در این راه نیز، همواره و بیش از بیش، می تواند با خیزش جنبش های نامنتظره و بزرگ اجتماعی و مردمی رو به رو شود. از این رو با توسل به قهر و ترور میخواهد جو اختناق و وحشت در میان مردم و مبارزان کشور را گسترش دهد. نمونه ی بارز آن، تشدید اقدامات سرکوب گرانه علیه کنشگران و فعالان اجتماعی و مدنی، از جمله در میان ملیت های ایران به ویژه مردم کردستان ایران، چون اعدام سیروان نژاوی در ۱۸ مرداد گذشته، با صدور احکام اعدام و زندان می باشد.
شورای موفقت سوسیالیست های چپ ایران اقدامات تروریستی جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان را به شدت محکوم می کند. ما بر این باوریم که نیروها، احزاب و سازمان های مبارز کرد با درس گیری از این واقعه، با هوشیاری و هماهنگی هرچه بیشتر و با اتحاد میان خود، دسیسه های رژیم را خنثی خواهند کرد.
شورای موفقت سوسیالیست های چپ ایران بیش از هر زمانی دیگر بر این امرِ مبرم تاکید می ورزد که برای پیش برد مبارزه ای کارآمَد علیه جمهوری اسلامی، نیاز به هم کاری و هم کوشیِ همه ی نیروهای چپ و جمهوری خواهِ لائیک است. ما بر این باوریم که جنبش های اجتماعی در ایران چون جنبش کارگران، زنان، دانشجویان، جامعه ی مدنی و جنبش های اجتماعی در میان ملیت های مختلف ساکن ایران چون جنبش های مردمی و مدنی در کردستان، در هم راهی، اتحاد و همبستگی باهم قادر خواهند شد بر مانع اصلیِ هر گونه تحول و تغییر در ایران که همانا موجودیت جمهوری اسلامی است چیره شوند و با انحلال این نظامِ دین سالار، جمهوریتی نوین، لائیک و فدرال، بر اساس آزادی، دموکراسی، برابری، عدالت اجتماعی و جدایی دولت و دین در ایران ایجاد کنند.
ما امروز، هفتاد سالگی فعالیت حزب دموکرات کردستان ایران را ارج می نهیم و برای شما بهترین آرزوهای کامیابی را داریم.
کمیتەی هماهنگی شورای موقت سوسیالیست های چپ ایران
٢٧ مرداد ۱۳۹۴ – ١٨ اوت ۲۰۱۵